Odmor i rekreacija

Svakodnevna pešačenja sa rekreatorom uređenim stazama

Pojam rekracije potiče od latinske reči recreo, recreare Re-ponovo ; creare-oblikovati, stvoriti, regenerisati.
Rekreacija u opštem antropološkom smislu predstavlja posebnu delatnost čoveka izabranom po želji, koja doprinosi razvoju i očuvanju telesnog i duševnog zdravlja, održavanja vitalnosti, kvaliteta života, odmora i razonode. Sve ono što čoveka danas može opustiti, odmoriti i revitalizovati.

SB  Ivanjica  uz  zdravu  hranu  i  povoljne  klimatske  uslove ,bogate  geografske, istorijske i kulturne sadržaje, opremljenost objekta tehnički i kadrovski  će Vam  omogućiti, bilo da  je u pitanju organizovani ili individualni vid boravka,  savršenu  rekreaciju i odmor.

Svaki dan je osmišljen u organizaciji  i nadzor  stučnog  tima  rekreatora, animatora  i vodiča.

-korišćenje bazena ( plivanje i akvabik)
-Teretane ( fitnes program )
-Pilates
-Stoni tenis
-Saune
-Bilijar
-Sportskih aktivnosti na otvorenim terenima
-Svakodnevna pešačenja različitim destinacijama
-Poludnevni ili celodnevni izlet na planine Golija, Javor
Mučanj, Manastire Studenica,Kovilje, Klisura, jezera
Uvac i Zlatarsko 
-pročitajte knjigu iz naše biblioteke
-ručna masaža parcijalna ili celog tela svakom prija 

Prilikom obilaska planinskih vrhova, Golije (1833mnv), Mučnja (1534mnv), Javora (1520mnv), gostima se organizuju pešačenja uređenim stazama. Vazduh na ovim planinama jako je bogat ozonom i kiseonikom što jako pogoduje osobama koje imaju problema sa astmom, bronhitisom i anemijom. Pašnjaci i livade na ovim vrhovima,  bogate su lekovitim biljem, a  šumske staze  borovnicama, jagodama i kupinama..
Pogled sa ovih planina je predivan, i mogu se videti vrhovi Kopaonika ( Pančićev vrh ), i Crnogorski komovi. Jednom rečju svet na dlanu..

U večernjim satima organizujemo muzičke zabave, književno ili neko tematsko veče.

– U sklopu odmora i rekreacije možete obaviti osnovni pregled lekara specijaliste, laboratorijske analize i izmeriti pritisak / PREVENCIJA.